Werkwijze

Een pro-actieve houding is in mijn werkwijze het uitgangspunt: de vraag wat jij wilt veranderen in je leven staat centraal. Hiermee ga je actief aan de slag. Het Hebreeuwse woord LEV in mijn logo betekent ‘moed’. Moedig zijn betekent niet dat je niet bang bent, maar dat je met je angst op zak stappen zet om te doen wat jij belangrijk vindt.

Na het eerste gesprek in mijn praktijk zetten we ons letterlijk in beweging door te wandelen in het prachtige bos- en heidegebied rond Heerde. Wandelcoaching heeft voordelen boven stilzitten. De natuur heeft een eigen tempo en wijsheid. Als je de stilte en de vertraging van de natuur kunt toelaten, kom je sneller uit je hoofd, in een andere laag in jezelf.

Aan de hand van concrete, dagelijkse voorbeelden bespreken we hoe je weer aan het roer van je eigen leven kunt gaan staan. Al wandelend krijg je een frisse blik op je eigen rol in hoe je omgaat met jezelf en anderen. Als je weet wat jouw aandeel is in de interactie, heb je keuzemogelijkheden tot je beschikking. Dat stelt je in staat om concrete stappen te zetten in een door jou gekozen richting.

“Ik kijk nu op een veel mildere manier naar mezelf en de ander. Hierdoor geniet ik meer van de relatie met mensen om me heen, zowel op het werk als privé”
– Karin (45)